Idén is felcsatolták síléceiket a tűzoltók

 

Csodás idő, fantasztikus hangulat: ezek a szavak jellemezték a 2017. évi Téli Sportnapokat és a Tűzoltó Síversenyt, amelyet a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület január 19-én az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn rendezett meg.

 

Az egész napos rendezvénysorozatra tizennégy megyéből mintegy kétszázan jelentkeztek. A napot szabad síeléssel indították a nevezők és hozzátartozóik, hiszen a rendezvény a családokról és a sportbarátságról is szólt. A jelentkezők a sportnapon kipróbálhatták a sífutást és a biatlont, sőt azok sem unatkoztak, akik nem tudnak profin síelni vagy snowboardozni, hiszen kicsit komfortosabb körülmények között, egy szimulátor segítségével ők is megtapasztalhatták

 ezt a téli sportélményt.

A megnyitón Plachi Péter tűzoltó ezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője köszöntötte a nevezőket, mindenkinek jó szórakozást és eredményes versenyzést kívánt. A délelőtti bemelegítést és a megnyitót követően kezdetét vette a tűzoltók sí- és snowboard-bajnoksága, a jelentkezők hat kategóriában vághattak neki a lejtőnek: a férfi 35 év alatti, 35 és 45 év közötti, 45 év fölötti, valamint a női sí, illetve a női és a férfi snowboard kategóriákban. A pályát a Kékesi Sasok Sportegyesület jelölte ki, az eredményeket pedig egy speciális időmérő-

berendezéssel regisztrálták a szakemberek.


A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:
Női snowboard kategória

1. Kocsis Laura - Heves megye

Női sí kategória

1. Horváth Orsolya - Pest megye

2. Kis Beáta Laura - Békés megye

3. Kisné Dila Erika - Békés megye

Férfi snowboard kategória

1. Berta Bence - Fejér megye

2. Berta László - Fejér megye

3. Csörgő Gábor - Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Férfi sí 35 év alatti kategória

1. Dósa Zoltán - FER Tűzoltóság

2. Tankó Dávid - Heves megye

3. Vetró András - Főváros

Férfi sí 35 és 45 év közötti kategória

1. Juhász Péter - Komárom-Esztergom megye

2. Pálfi Barna - Csongrád megye

3. Alberti Tamás - Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Férfi sí 45 év fölötti kategória

1. Révész Zoltán - Heves megye

2. Hadlaczki István - Fejér megye

3. Tősér Levente - Borsod-Abaúj-Zemplén megye

 

A sportnap keretein belül a legmerészebbek elindulhattak egy téli terepfutóversenyen is, ahol az időjárási körülményeken és a terepviszontagságokon túl leginkább magukkal kellett megküzdeniük. A tíz férfi versenyző mellett egy női indulója is volt a futamnak, előbbieknek tíz, utóbbinak hat kilométeres távot kellett teljesítenie. A versenyzőknek több centiméteres hóban, erdőben és igen csúszós útszakaszon kellett futniuk. A rendkívül fárasztó versenyben az elsőséget a Heves megyei Pusztai Krisztián szerezte meg, másodikként a Pest megyei Lesti Bertalan ért célba, akit harmadikként a szintén pesti Berta Ákos követett. Aranyérmet akasztottak az egyedüli női futó, a fővárosi Kiszkyné Fekete Mónika nyakába is.


Az egész napon át tartó fergeteges hangulatról Szujó Zoltán, a Magyar Televízió műsorvezetője és szakkommentátora gondoskodott.

Forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=4827

 

A versenyen a FER Tűzoltóságot négy kolléga képviselte, Balla Szilárd, Dósa Zoltán, Kálmán Sándor és Sebők András. Dósa Zoltán kollégánknak gratulálunk az 1. helyezésért!