2016. szeptember 17-én rendezte meg a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tűzoltó Tagozata, a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) a XX. Flórián Kupa tűzoltóversenyt Dunaújvárosban. A versenyen a FER Tűzoltóság Kft-t Százhalombatta, Tiszaújváros, Algyő, Komárom és Szajol csapatai képviselték.

A versenyre nevező csapatok kismotorfecskendő szerelés és ügyességi, valamint fali tűzcsap szerelés versenyszámokban mérték össze tudásukat, a két kategória összesített eredménye adta az összetett verseny eredményét.

Főfoglalkozású, teljes raj kategóriában induló csapataink a százhalombattai, a tiszaújvárosi és az algyői tűzoltóságokról érkeztek.

A százhalombattai egység a kismotorfecskendő szerelésben 5., az ügyességi versenyszámban 3. helyezést ért el, összesítve a 4. helyen zárt.

A tiszaújvárosi csapat a kismotorfecskendő szerelést a 2., az ügyességi versenyszámot a 6. helyen zárta, amely az összetett 6. helyére volt elegendő.

Az algyőiek a kismotorfecskendő szerelésben és az ügyességi versenyszámban is 4. helyezést értek el, ami az összetett versenyben a dobogó harmadik fokát jelentette.

A szajoli tűzoltóság „B” csapata alkalomszerűen igénybe vehető létesítményi tűzoltók, teljes raj kategóriában kismotorfecskendő szerelésben 2., ügyességi versenyszámban harmadik lett, így összetettben is a 3. helyezést szerezték meg.

Alkalomszerűen igénybe vehető létesítményi tűzoltóság, fél raj kategóriában két csapattal indultunk. A szajoli „A” csapat kismotorfecskendő szerelés és ügyességi versenyszámban is második helyen végzett, ennek megfelelően összetettben is csak egy csapat tudott a FER egysége elé kerülni. A Szajol „A” csapat fali tűzcsap szerelésben 6. helyezést ért el.

A komáromi csapat sportszerű hozzáállást tanúsítva három fővel is elindult az eredetileg négy tűzoltó részére kitalált félrajos kismotorfecskendő szerelés versenyszámban, és végül 5. helyezést szerzett. Az ügyességi számban nem versenyeztek.

A versenyen különdíjat kapott sportszerű versenyzéséért a komáromi csapat. További különdíjban részesült a FER Tűzoltóság Tiszaújváros csapata, akik a legfiatalabb csapatnak járó vándorserleget vehették át Juhász Bélától, a Florian exPress tűzbiztonsági szakfolyóirat ügyvezetőjétől, aki a Flórián Kupa versenysorozat egyik alapítója.

Gratulálunk az eredményes versenyszerepléshez valamennyi csapattagnak!