Futótűz futóverseny Szegeden

2016. május 3-án került megrendezésre Szegeden a Futótűz futóverseny, ahol százhalombattai és algyői munkatársaink is képviselték a FER Tűzoltóságot, egy kollegánk egészen különleges szerepben is feltűnt rendezvényen.

Szegeden immár hagyományosan a május 4-i tűzoltónap kapcsán rendezik meg a Futótűz elnevezésű versenyt. 2016-ban azonban egy fontos változás történt az esemény életében: ezúttal a különleges szépségű szegedi Dóm térről rajtoltak a versenyzők, majd a Múzeum, a Tisza Lajos körút és a Rakpart érintésével, az útvonalon található lépcsők leküzdésével jutottak a szintén a Dóm téren lévő célba. A három és fél kilométeres távolságot a résztvevőknek tűzoltó bevetési ruházatban és légzésvédő készülékkel a hátukon kellett teljesíteni, az egyetlen könnyítés a sportcipő használata volt.

A FER Tűzoltóság állományából Balatoni Balázs és Mórocza Árpád a százhalombattai, míg Csehó Norbert és Stricz Olivér az algyői létesítményi tűzoltóságot képviselve álltak rajthoz, előbbiek nehezítésként bevetési védőcsizmában. Balázs a 70., Árpád a 71., míg Norbert az 50., Olivér pedig a 21. helyen végzett a mintegy 100 induló közül.

A verseny előtti csoportos bemelegítő mozdulatsorokat az összes induló számára az algyői létesítményi tűzoltóságot erősítő Ménesi Mátyás állította össze és vezényelte le.

A versenyen részt vevő valamennyi munkatársunknak gratulálunk!