2015. szeptember 12-én rendezte meg a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tűzoltó Tagozata, a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) a XIX. Flórián Kupa tűzoltóversenyt és szakmai napot Dunaújvárosban. A versenyen a FER Tűzoltóság Kft-t a FER Algyő csapata képviselte.

A versenyre összesen 23 csapat érkezett az ország minden tájáról. A csapatoknak több kategóriában kismotorfecskendő szerelés, akadálypálya és fali tűzcsap szerelés versenyszámokban kellett bizonyítaniuk felkészültségüket.  A rendezvény célja a versenyzők fizikai és szakmai felkészültségének támogatása, valamint a tűzoltóságok közötti kapcsolatok építése, az ismeretek bővítése. Ehhez jól illeszkedett a szakmai kiállítás, ahol a legújabb tűzvédelmi eszközökkel, felszerelésekkel ismerkedhettek a résztvevők az LTSZ pártoló tagjainak köszönhetően.

A versenyre nevező főfoglalkozású csapatok kismotorfecskendő szerelés és akadálypálya versenyszámokban mérték össze tudásukat, a két kategória összesített eredménye adta az összetett verseny eredményét. A főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságok, teljes raj kategóriában induló algyői csapat mindkét versenyszámban a harmadik helyet szerezte meg, és az összetett versenyben is a dobogó alsó fokára ért oda az Atomix Kft. és a Pajzs 94 Kft. debreceni csapata mögött. Gratulálunk a FER Algyő csapatának az eredményes szerepléshez!