Egységben az erő

Az elmúlt évhez hasonlóan a FER százhalombattai tűzoltói, kiegészülve egy MOL-os és két külsős hölggyel, idén is részt vettek a Balaton körbefutó rendezvényen; a 9. Ultrabalatonon, mely Közép-Európa leghosszabb futóversenye.

Az esemény 2007-ben indult útjára, azzal a céllal, hogy a létrejöjjön egy 200 kilométernél is hosszabb ultrafutó verseny. A kezdeti, 200 fős indulói gárdához évről-évre többen csatlakoztak, míg az esemény népszerűsége több mint hússzorosára nőtt. Tavaly már 4000 fő feletti létszám állt rajthoz és 25 országból érkeztek a versenyzők.

Az első 6 évben a Tihanyi Belső-tó partjáról vágott neki a mezőny a körnek, mely Aszófő után a Balaton-felvidék felé vette az irányt. 2013-tól már Balatonaligáról rajtol el a mezőny – szintén északi irányban kerülve a tavat. A versenyzőknek 32 óra áll rendelkezésre hogy teljesítsék a távot, az Ultrabalaton tehát egy non-stop esemény. Az útvonal során 31 váltópont ad lehetőséget a váltásra, valamint több mint 40 frissítőpont segíti a célbaérkezést.

Tavaly a mentősök és a tűzoltók közötti jó kapcsolatot szimbolizálandó „Nebulizátor” néven indultunk, mely –hangzása ellenére- egy orvosi segédeszköz elnevezése. 2015-ben is megtartottuk a csapatnevünket…

Több holtpontot is átéltünk, azonban a kiemelkedő bajtársi szellem ezeken a nehézségeken is túlsegítette mind az egyes csapattagokat, mind pedig a teljes csapatot is. Jellemző, hogy az aktuális szakaszon futót mindig követte valamelyik csapattag kerékpáron.

A versenyt végül 20:41 idővel fejeztük be.

Jövőre ismét indulunk.

A csapat tagjai:

Takács-Péntek Zsófia

Horpácsi Zsanett

Jeney Melinda, MOL

Takács Róbert, FER „B”

Balatoni Balázs, FER „B”

Nagy Ferenc, FER „B”

Varga Károly, FER „B”

Praksz György, FER Tűzvédelmi Szolgáltatási Szervezet

Polka András, FER Tűzvédelmi Szolgáltatási Szervezet

Patzelt Miklós, FER „C”

Mórocza Árpád, FER „C”