Éghetőfolyadék-tároló tartályok tűzoltása: Williams kurzus a Dunai Finomítóban

 

Az éghetőfolyadék-tároló tartályok tüzeinek oltásában vezető Williams Fire &Hazard Control (WFHC) és a területileg illetékes kijelölt disztribútora (Belohoubek s.r.o.), két napos képzés keretében mutatta be tapasztalatait és technikai eszközrendszerét tűzoltóságunknál. A FER Tűzoltósággal közösen szervezett, a százhalombattai létesítményi tűzoltóság épületében április 3-án és 4-én megtartott képzésen több mint hetven szakemberből álló nemzetközi hallgatóság vett részt.

 

A képzés lehetőséget adott arra, hogy a tűzoltásban résztvevők megismerjék azt a több tíz éves, első vonalban szerzett tapasztalatot, ami méltán öregbíti a Williams hírnevét világszerte

A Williams Fire & Hazard Control felismerte az igényt arra, hogy egyedülálló műszaki megoldásaival, tűzoltási technikájával segítse, támogassa a létesítményi tűzoltóságokat annak érdekében, hogy a beavatkozók munkájuk során kiemelkedő hatékonysággal és eredményességgel dolgozhassanak.

A kurzust Ewen Duncan, a Williams Fire & Hazard Control Tűzoltási és műszaki vezetője tartotta, aki a társaság Európai, Afrikai és Közép-Keleti tevékenységéért felelős (mely 35 országot fed le). Pályafutása során több nagyfelületű éghető folyadék tűz oltásában vett részt, és egyike annak a 10 tűzoltásvezetőnek, akik éghető folyadékok tűzoltásához bármikor riaszthatóak a Williams képviseletében.

 

A képzésen és a tűzoltási gyakorlatokon résztvevő magyar, szlovák és horvát szakembereknek többek között alkalmuk nyílott megismerni:

• A teljes felületű tartálytüzek oltásának sajátosságait, oltási taktikáját;

• Megtörtént eseteket és  a beavatkozási tapasztalatokat;

• Bizonyítottan működő és hatékony tűzoltási módszereket;

• A nagy teljesítményű Hydrofoam és Hydrochem technológiát;

• Úszótetős és merevtetős tartálytüzek oltásának technikáját.