Vigyázz, kész, tűz!

Kékestető adott otthont az immáron hagyományos Országos Tűzoltó Síversenynek, amelyet a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezett február 14-én. A megmérettetésen kiderült, hogy a tűzoltók nemcsak a tűzoltáshoz, hanem a síeléshez is értenek.

A verseny ötletgazdája Rónai Zoltán tű. főhadnagy, az igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának parancsnoka volt. A napot egy hosszú síeléssel indíthatták a versenyzők és a hozzátartozók is, hiszen a különleges Valentin-napi alkalmon a család is megcsodálhatta mind a pályát, mind pedig a versenyzők tehetségét. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Dr. Demény Ádám tű. ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, egyben az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke.

A versenyre tizenhárom megyéből közel százharmincan jelentkeztek, ez a szám az első megrendezett versenyekhez képest a duplájára emelkedett. A versenyzőknek négy kategóriában volt lehetőségük indulni: a férfi és nő sí, a férfi snowboard és a futottak még kategóriában. Az utolsó csoportba azok a bátor tűzoltók jelentkezhettek, akik vállalták, hogy farsang lévén ötletes jelmezekbe bújnak, és úgy siklanak le a havas pályán. Ennek megfelelően lánynak öltözött fiúk és démoni szörnyek is rajthoz álltak.

A délelőtti és délutáni bemelegítést egy ízletes vacsora követte, majd ezután esti pályán vehette kezdetét a verseny. A lebonyolításban oroszlánrészt vállalt a Kékes Kutató Mentő Alapítvány, vezetőjük, Klausmann Viktor személye is emelte a verseny jó hangulatát. A pályát a Kékesi Sasok Sportegyesület jelölte ki, valamint szakemberek egy speciális időmérő berendezéssel regisztrálták a versenyzők eredményét.

A megmérettetés végeredménye az alábbi lett:

Férfi sí kategóriában:

1. hely Kucsera Imre Pest megye

2. hely Juhász Péter Pest megye

3. hely Dósa Zoltán FER Tűzoltóság

 

Női sí kategóriában:

1. hely Kisné Dila Erika Békés megye

2. hely Dr. Póhn Gabriella Somogy megye

3. hely Pásztor Mária Békés megye

 

Férfi snowboard kategóriában:

1. hely Berta Bence Fejér megye

2. hely Magyar Károly Borsod- Abaúj-Zemplén megye

3. hely Csörgő Gábor Borsod- Abaúj-Zemplén megye

 

Futottak még kategóriában:

1. hely Szarka Csaba Heves megye

2. hely Kormos László Heves megye

Forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu

 

Dósa Zoltán kollégánknak gratulálunk a szép teljesítményéért!